Halloweenmask

Ikväll ska vi gå på halloweenfest. Jag ska vara iklädd denna (munnen måste sprättas upp!) Och A ska ha en likadan i guld. Det blir nog jättebra. Partyfrisyren blir dock ganska platt.

Stickning på gång

Jag funderar på att ge mig i kast med någon av följande halsdukar:


Det finns risk för att den vänstra blir för svår. Men om jag bara kör med två olika färger så kanske det går? Gratis sticknings- och virkningsmönster/beskrivningar finns på www.garnstudio.com

Här är förra höstens projekt:


Pianotrappan

Ett av dagens stora folkhälsoproblem är att vi människor rör på oss för lite. Inte bara motion som man blir svettig av, utan framförallt den viktiga vardagsmotionen. I takt med att stillasittande arbeten blir allt vanligare så ökar möjligheterna till bekvämlighet i vårt samhälle. Det borde vara lätt (och roligt) att välja det bästa alternativet. Titta bara på följande!





Nå, är dessa typer av insatser lösningen på problemen? Eller kommer folk att tröttna på att gå i pianotrappor när de testat ett par gånger?

Hur man somnar

Ibland har jag svårt att somna. Min hjärna går på högvarv precis när den egentligen bör tänka trögare och trögare, dvs efter 23.00 och man ligger i sängen. A menar däremot att jag inte alls har svårt att somna. Han menar att jag inte försöker tillräckligt utan bara ligger och klagar på att jag aldrig somnar. Han menar att jag bara borde vara tyst och låta hjärnan skena, eftersom att den då, mitt i allt tänkande, bara POFF – slocknar. Jag tror dock att hjärnan och tankarna behöver lugna ner sig lite innan den kan somna. Och det är därför jag blir galen när den inte gör det.

 

Vad tror ni?

 

 

 


För trånga byxor

De senaste veckorna har jag haft ett ovanligt stort begär efter socker och fett i form av godis, bullar, godis, kakor, godis, chips och godis. Jag är inte den som lätt går upp i vikt men nu börjar mina byxor sitta ganska oskönt tajt. Helst går jag i strumpyxor och tajts för att dom är så töjbara och sköna, men jag har inte tillräckligt många tunikor/klänningar för att göra det varje dag. Så antingen köper jag fler tunikor och klänningar (typ big t-shirt nedan) eller så förbjuder jag mig själv att äta en massa skit.

I allafall måndag till fredag. I let you know how it goes...




Hur många personer ser du på bilden?




Är det bara jag som garvar ihjäl mig åt det här?


Ett enmanstält säger Albin



Va? Tycker du också att min nya t-shirt ser för stor ut?

Jag ser bra ut!

Om man vill förbättra sin självkänsla så ska man komma till mitt jobb. Jag får dagligen höra följande:

 

- Tittut, jag tycker om dig!


- Jag tycker om dig bra.


- Jag älskar dig!


- Du é go du, en go’ing!


- Du är ”docka-söt”.


- En ”bebis-docka”.


- Du ser bra ut!


- Du är min lilla gumma.


- Du är duktig.


- Du är snäll.

 

Ibland kan det hända att man får höra mindra trevliga saker också:

 

- Kärring.


- Häxa.


- Gubbe.


- Skata.


- Dumbom.


- Maja är inte ett fint namn.

 

Men vi fokuserar på de övre orden, va? Eller hur?

 


Fattar du?

Just nu läser jag förvaltningsekonomi. Vår föreläsare började (enligt honom själv) lugnt i början, för om man inte fattar grunderna så fattar man ingenting.

 

Just precis i detta nu så fattar jag ingenting. När jag hör honom förklara så förstår jag precis. När jag läser så förstår jag precis. Det är när jag ska tänka det själv som det brister. Vet ni vad som är skillnaden mellan utbetalning, utgift och kostnad? Och inbetalning, inkomst och intäkt? Vår föreläsare säger att jag om några veckor skall kunna sköta ett mindre företags ekonomi. Jag tvivlar…

 

Efter en jobbig kvällsföreläsning frossade jag i dessa. I sängen. Skabbigt?


En nischad blogg

Vad gör en blogg stor/bra? Jo man nischar den. Och det är den linjen jag tänker följa. En hel blogg som endast handlar om - majs!

RSS 2.0