Förbereder inför 1:a advent

Helst av allt skulle jag vilja skriva att vi adventspyntar och myser i ett rött och glittrigt skimmer som doftar av pepparkakor och kanel.

Men inte är väl jag den enda som egentligen skulle vilja slippa allt stök med snea stjärnor, för korta kablar och kartonger överallt, för att istället bara komma hem till ett rent och färdigpyntat hem?





































Chili Sin Carne

Här kommer ett mattips till er som är vegetarianer, eller till er som vill laga god, nyttig och billig mat. Lite sallad och bröd till det här och det blir kanon.

CHILI SIN CARNE
4 port.

Ingredienser

2 gula lökar
2 2 vitlöksklyftor
1 1 zucchini
1 1 röd paprika
1 1 msk malen spiskummin
1 1 tsk cayennepeppar
1 1 tsk malet bryggkaffe
2 2 msk olivolja
1 1 burk kidneybönor, 400 g
1 1 burk vita bönor, 400 g
2 2 burkar krossade tomater, 400 g
salt
svartpeppar
2 2 tsk rödvinsvinäger
1 1 knippe timjan
1 1 kvist persilja

Gör så här

1. Hacka lök, vitlök, zucchini och paprika. Fräs grönsakerna tillsammans med kryddorna och kaffet i olivolja tills det blir gyllenbrunt.

2. Tillsätt bönor och krossade tomater och låt sjuda 5 minuter.

3. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Repa timjan och finhacka persilja och strö över chilin före servering.


Hur marsvin låter

Vet inte alla det?

A berättade precis att han alltid trott att jag överdrivit mina historier om hur de nu bortgångna Fixi och Fia brukade sjunga/skrika (beroende på vilket humör man själv var på). Till exempel när man gick uppför trappan med en prasslande påse som eventuellt kunde innehålla sallad. Eller när de hörde hur någon kom hem efter en hel dag ensamma i ett tomt hus. Eller när man strök dem över pälsen.

När jag sedan började härma deras läte var A tvungen att protestera och framhöll att jag hittade på. Att det var omöjligt för ett litet djur att låta så. Tur att youtube finns. Så att jag kunde bevisa! Så till alla er som inte vet hur ett marsvin låter:



I mitt sökande hittade jag även denna. Haha, titta så sött och metodiskt de äter!


Asfalten rullar

När jag tittar ut genom fönstret ser det ut som att asfalten rullar iväg ner efter gatan. Vad tror ni det är som händer? (Ledtråd: Himlen är mörkt grå och träden dånar).

Bäst att hålla sig inne. Jag sitter och myser (?) med förvaltningslagen och kommunallagen i högsta hugg. Upplyftande kommentarer välkomnas.

Hemlängtan och tråkigt vädersnack

Nu har det regnat i en hel månad snart. Allt är allmänt trist. Vet att vädret inte är så mycket bättre i norrland, men nu längtar jag faktiskt hem. Det är ett halvår sedan jag var hemma sist och det är ovanligt länge. Jag har länge tänkt att det så himla SNART är jul, så jag förstår inte hur det ändå vareviga dag kan vara flera veckor kvar?



Allergisk mot min halsduk

Skit också! Jag är allergisk mot min stickning!

Nu måste jag förhandla med mig själv innan jag stickar.
För: Halsduken måste bli färdig och det är trevligt att sticka.
Mot: Näsan blir svårandad i liggande läge.

Någon som önskar sig en halsduk i julklapp? Någon som tål får?


Uppdatering

Angående tidigare inlägg: Svenne-stelheten satt som en smäck! ;)

Funky?


Om en timme kommer jag att stå lite småfrusen, blek och nervös i en stor träningssal. Ska prova ett funkinspirerat aerobicspass. Gulp. Man kan ju känna sig fruktansvärt dum när man inte följer med i stegen.


Svårt julklappsuppdrag

Jag har många ännu icke lösta julklappsbekymmer, men ett av de svåraste fick jag här i dagarna. Jag skall hitta på en, inte för dyr (typ i 50-100 kronorsklassen), julklapp åt en av mina bästa vänner som skall symbolisera ett minne jag har av personen.

Problemet är bara att jag har på tok för många minnen av den här personen. Vi har känt varandra i snart 19 år. Mina minnen består därför av barnminnen, tonårsminnen och vuxenminnen. Det är många minnen! Det känns som att vad jag än kommer på så blir det ett litet fjuttminne bland ett hav av minnen.

(Ovanstående stycke kan eventuellt uppfattas innehålla för mycket minnen)

Dubbla äggulor?


Whaaat? Ur två av sex ägg kläcktes det ut dubbla äggulor. Det har jag aldrig varit med om förut. Lite äckligt faktiskt. Man börjar ju tänka. Genmanipulerade hönor? Eller vad är det liksom som händer i våra länder?

Jaha. Det var visst inte så farligt. Det var visst bara några unga små hönor som höll på och trimmade in sin äggproduktion.

Varning för känsliga läsare

På senaste tiden när jag gått genom parker och andra grönområden har jag hört en massa små pipiga ljud. Det låter ungefär som leksakskycklingar man kan hålla handen under och så piper dem. Jag har iallafall funderat på vad det kan vara som låter. Kanske småfåglar, eller kan det faktiskt vara... råttor?

O ja. Där har vi svaret. Råttstammarna (hua vilket äckligt ord) har tydligen förökat sig otroligt det senaste året vilket beror på all mat som förtärs ute i naturen på somrarna. Alla festivaler med tillhörande picknickar samt uteserveringar ligger alltså bakom att råttorna stortrivs i centrala Göteborg.

Lyckad kattannons

Redan dagen efter mitt inlägg om den lilla, lilla kattsamlingen så fick jag en kattgåva. Inte illa! Tänk vad den här bloggen skapar möjligheter va? Snart kanske de stora klädkedjorna skickar gratisprylar också!

*Gnuggar händerna och skrockar förnöjsamt*

Små detaljer kan förstöra helhetsintrycket

Igår gjorde A middag. Han hade ordnat alla förutsättningar för en perfekt romantisk middag med fläskfilé, rött vin och levande ljus. Titta så fint!



Mitt allt det fina och mysiga möts jag dock av detta:



Äsch då. En liten köttkniv har väl ingen dött av.

Starbucks i Sverige

Starbucks ska öppna i Sverige. Jag förstår inte riktigt hypen kring det? Jag har druckit kaffe på Starbucks och jag har ätit kaka på Starbucks, men så speciellt var det faktiskt inte. Och vart ska caféet öppna? Jo på Arlanda flygplats. Hur många åker dit för att ta en fika bara sådär?

J, kan inte du förklara vad det är som är så otroligt speciellt med Starbucks?


SCHLUURP! (och handen är där den ska va)

Smink

Nu ska jag i väg på sminkrådgivning. Efter att ha blivit pålurad medlemskap i "Body Shop-klubben" fick jag detta gratis. Helt gratis blir nog besöket inte dock. De lär ju anse att jag behöver köpa x antal produkter...

Babyface...

...vad är det för ett namn på en våldtäktsman?

Han härjar i hela Göteborg men framförallt i vårt bostadsområde. Från och med nu får jag tydligen aldrig lämna hemmet ensam. Jag är en fånge i mitt eget hem.

För övrigt har jag överlevt vaccinationen. Dagen efter fick jag huvudvärk och en aning feber. Armen har också varit öm i några dagar. Jag fick mig en tjuvsmak av svinet. Det var inte gott! Tur att jag slipper resten.

Jag är vaccinerad!

Jag har haft lite diskussioner med vänner och bekanta huruvida man borde vaccinera sig mot svininfluensan eller inte. Fördelarna som jag ser det är såklart att man slipper risken för att bli sjuk, och att smitta andra som kanske inte klarar av influensan lika bra. Men sen så finns det ju en hel drös med spekulationer kring hur farliga biverkningarna till detta vaccin kan vara. Eftersom att det är ett nytt vaccin kan man inte med 100 procents säkerhet veta vilka biverkningarna blir längre fram i tiden. Det snackas om nervskador och andra hemskheter (vilket jag har svårt att tro att det ligger någon sanning i). Andra biverkningar är smärta i armen och influensasymptom.

Så vad ska man göra? Jag väljer att förlita mig på landets alla experter som rekommenderar alla att vaccinera sig. Särskilt eftersom de säger att följderna efter svininfluensan så vitt de vet är värre än eventuella biverkningar efter vaccinet. Kulmen på influensan tror de nås i slutet på december/januari, och jag vill absolut inte ligga sjuk när det är jul ju!

Så idag vaccinerade jag mig. Min arm känns än så länge helt okej.

Hur ska du göra?

Världens minsta kattsamling

Jag har samlat på katter i drygt ett år. Den går väldigt trögt, min kattsamling. Just nu har jag fyra stycken (alternativt tre eftersom två av dem hör ihop). Här är de:




Om någon vill ge mig en katt så kan ni ju höra av er.

Lite sommarbilder i höstmörkret






Det snurrar


I natt lär jag drömma om siffror. Jag har suttit hela eftermiddagen med en budget-hemtenta och räknat och räknat. Till slut, efter cirka 5 timmar så fick jag alla siffror att stämma. Vilken lättnad! Sen har jag varit på föreläsning i 2 ½ timmar till, som handlade om precis samma siffror. Yeehej vilken dag!


Orkar inte

Åhh, varför bokade jag in mig på ett Body Pump-pass klockan 9.30 på min lediga dag? Kvällen innan är det lätt att vara hurtig.

-----------------------
Uppdatering: Jag orkade! Men jag är inte stark på förmiddagen alltså.

Inte så snyggt

Jag har på senaste tiden lagt märke till att jag borde kontrollera mina armar när jag är med på bild. Av någon anledning sitter jag ofta så här:



Jag undrar:

1. Sitter jag verkligen så här?
2. Eller är det bara när kameran kommer fram?

Om svaret är det senare; Varför? Om svaret är det första; Säg åt mig.

Regnperiod

Tjoho! Nu börjar den långa härliga vintern här på västkusten! Dagens väder påminde mig om hur det förmodligen kommer att vara de närmaste 5 månaderna. Grått. Blött. Blåsigt.

"Mest uppmätt regn hittills uppmättes faktiskt i fjol i Mollsjönäs en bit innanför Göteborg. Där föll det 1866 mm 2008". - Anders Nylund, meteorolog TV4.




Ibland saknar man detta.

RSS 2.0